Adviezen

De Renovatiewinkel

Bij de Renovatiewinkel van Stichting de Witte Roos kunt u terecht voor een advies voor het verduurzamen van uw monumentale of karakteristieke oude woning.  Daarbij worden uw verlangens en behoeften, en het huis in al zijn bijzondere karakteristieken verkend. De vraag wordt hierna in een overzicht gespecificeerd. U zult hierin de cultuurhistorische waarden van uw huis herkennen, en uw wensen tot verduurzaming alsmede de technische mogelijkheden daartoe.

Wanneer u een advies wilt over het verduurzamen van hun huis kunt u een het contactformulier op deze website invullen. Voor 90 Euro komt dan een adviseur bij u langs en maakt daarna het overzicht. U krijgt met het overzicht een globaal idee van de mogelijkheden voor uw woning.

De Renovatiewinkel beschikt over deskundige adviseurs die vervolgens op basis van het overzicht een aantal mogelijke scenario’s kunnen uitwerken tegen een redelijke vergoeding. Deze verschillen in investeringsniveau en rendement toegespitst op de specifieke eigenschappen van uw monumentale of karakteristieke pand. De scenario’s worden onderbouwd met een energiebesparingsadvies. De adviseurs kunnen u helpen om het gekozen scenario in te passen in een groter omvattend restauratieplan of renovatieontwerp. Een voorbeeldrapportage voor een scenario is op aanvraag beschikbaar, ook hiervoor kunt u ons contactformulier invullen.

De Witte Roos bewaart zijn onafhankelijkheid: De bemoeienis van de Renovatiewinkel blijft beperkt tot strikte advisering. U zoekt zelf in de markt de partij of partijen die het de maatregelen in het energiebesparingsadvies kunnen uitvoeren. Uiteraard kunnen de adviseurs van de Renovatiewinkel u ook helpen een aanbieder te vinden. De Renovatiewinkel kan desgewenst offertes helpen beoordelen. Zo kan worden gewaarborgd dat maatregelen die in het energiebesparingsadvies worden genoemd onderdeel zijn van de voorgestelde werkzaamheden in de offerte en of de gewenste kwaliteit zal worden bereikt.

Samen met een viertal andere adviescentra in Noordwest Europa heeft Stichting de Witte Roos een handboek uitgebracht met Tips en Tricks voor Duurzaam Renoveren van karakteristieke gebouwen. Dit handboek kunt u hieronder downloaden.

Living Green, Energiezuinig leven in woningen en erfgoedwaarde

Top